Черговий трафік незаконного оформлення соцвиплат на Луганщині блокувала контррозвідка CБУ

Контррозвідка Служби безпеки України блокувала черговий трафік незаконного отримання українських соціальних виплат.

Підприємець з тимчасово окупованого Луганська, який займався пасажирськими перевезеннями на підконтрольну українській владі територію, надавав послуги із «заочного» оформлення соцвиплат.

Правоохоронці зупинили ділка на контрольно-пропускному пункті «Майорське» під час рейсу до Сєвєродонецька, куди він прямував для чергового незаконного оформлення соціальних нарахувань. У чоловіка виявлено майже п’ятдесят банківських карток, велику кількість нотаріальних довіреностей та документів жителів тимчасово окупованих територій Луганської області.

Наразі перевіряється інформація щодо причетності до протиправної діяльності так званої «МДБ ЛНР», а також про наявність серед клієнтів ділка колишніх і діючих бойовиків незаконних збройних формувань. Встановлюються посадовці українських держустанов, ймовірно причетні до функціонування схеми.

Варто нагадати, що у січні цього року Служба безпеки України викрила двох комерсантів з тимчасово окупованого Алчевська, які в інтересах так званої «МДБ ЛНР» організували нелегальне оформлення українських соціальних виплат.

СБУ

You may also like...