Чернівецькі митники припинили спробу незаконного вивезення до Румунії сигарет майже на ₴2,7 млн.

Підакцизний товар у кількості майже 60 тисяч пачок виявлено співробітниками Чернівецької митниці ДФС під час здійснення в пункті пропуску «Порубне-Сірет» поглибленого огляду транспортного засобу, що переміщував товар до Румунії.

Так, на територію пункту пропуску в’їхав вантажний автомобіль під керуванням громадянина Румунії, який слідував з України до Румунії в службових справах.

Для здійснення митних формальностей представник однієї з фірм- перевізників Румунії подав товаросупровідні документи, згідно з якими у транспортному засобі переміщується вантаж – коренерізки та електроподрібнювачі. Відправниками товарів зазначено товариства з обмеженою відповідальністю Вінниччини, покупцем – румунську фірму.

Нет описания фото.

Під час здійснення митно-прикордонного контролю, враховуючи результати застосування системи управління ризиками та інформації, яка надійшла від правоохоронних органів, було прийнято рішення про проведення повного огляду вантажного приміщення транспортного засобу.

У результаті огляду виявлено порушення митних правил за ознаками ч.1 ст.483 Митного кодексу України. У коробках із заявленим товаром було виявлено приховані від митного контролю сигарети вітчизняного виробництва «Marlboro».

За даним фактом у відношенні водія фірми-перевізника складено протокол про ПМП, відповідно до якого 59 тис. 950 пачок тютюнових виробів вітчизняного виробництва «Marlboro» загальною вартістю майже 2 млн 700 тис. грн тимчасово вилучено на склад митниці. Санкції вище вказаної статті передбачають також накладення штрафу у розмірі 100% вартості предметів правопорушення.

Державна фіскальна служба України

You may also like...