Чоловіка, який погрожував вбивством столичній судді, “покарали” умовно

Дніпровський райсуд Києва виніс рішення щодо громадянина за погрози судді у зв’язку з її діяльністю.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 20 січня.

Вранці 14 вересня 2021 року, перебуваючи вдома, обвинувачений, будучи не згодним з рішенням судді надіслав у приватні повідомлення офіційної сторінки Деснянського районного суду міста Києва у соціальній мережі «Facebook» повідомлення з такого змісту: «[ім’я судді] редкая мразь я тебя встречу возле подьезда мразь!», «[ім’я судді] редкая мразь взяточница не вызвала меня в суд и не дала право на засчиту по делу 754/14957/20 кровью тебе выльется мразь здохнешь», «За сговор с юристом с центра зайнятости ответишь», «Получишь гранату», «Смерть [ім’я судді] и юриста с центра зайнятости в течении 3х месяцев вас уничтожу выслежу», «Сволочь [ім’я судді] сяду но отомщу! Кровь за кровь». Тим самим він висловив погрозу вбивством щодо судді.

У засіданні чоловік пояснив, що не мав роботи і став на облік до Центру зайнятості. Потім пару днів працював у «Сільпо», але йому ця робота не підійшла. А через деякий час йому зателефонував співробітник з Центру зайнятості та повідомив, що вони провели перевірку та з’ясували, що він, перебуваючи на обліку, працював та їх не повідомив. Тому він повинен повернути гроші, які йому виплачували.

Чоловік пояснював, що працював лише декілька днів (за матеріалами справи — 9 днів), тому і не повідомив. Але через деякий час йому заблокували платіжні картки. З’ясувалося, що суддя Деснянського суду Києва Тетяна Зотько ухвалила стягнути з чоловіка 22 тисячі гривень на користь Центру зайнятості.

Громадянин розповів, що був обурений, що йому не повідомили про розгляд справи у суді. Він хотів проконсультуватися у юриста щодо цього питання, але не мав грошей. Будучи обуреним несправедливістю, незаконним, на його думку рішенням, неможливістю виправити ситуацію, відсутністю грошей він зайшов на сторінку Деснянського районного суду Києва, де вирішив висловити свої емоції судді, помістив текст з погрозами, у тому числі, з погрозами вбивства судді, щоб вона побачила, замислилася, злякалася, щоб інші учасники судових проваджень знали про неї. Він розуміє, що вчинив погано. Щиро кається та просить суворо його не карати.

Чоловіка засудили до 1 року позбавлення волі, звільнивши з випробувальним строком 1 рік.

У рішенні судді Зотько написано, що відповідач повідомлявся про розгляд справи. Поштова кореспонденція надсилалось за адресою, що вказав у позовній заяві Центр зайнятості, однак відправлення повернулось на адресу суду з відміткою «за закінченням встановленого терміну зберігання». Суд вирішив за можливе розглянути справу заочно.

You may also like...