Cтоличні оперативники затримали іноземного серійного кишенькового крадія

Іноземець, перебуваючи у розшуку за вчинення крадіжки, викрав із кишені куртки киянки гаманець з грошима. Фігуранту оголошено про підозру. Триває досудове розслідування.

Подія трапилася у супермаркеті на проспекті Маяковського Деснянського району столиці. Співробітники карного розшуку відпрацьовували територію житлового масиву Троєщина з метою попередження та розкриття кишенькових крадіжок.

Як розповів заступник начальника управління начальник відділу карного розшуку Деснянського управління поліції Андрій Табала, у приміщенні магазину правоохоронці помітили підозрілу особу:

«Ми звернули увагу на чоловіка, який спочатку озирався навколо, а потім швидко підійшов до жінки та ніби ненавмисно штовхнув, вибачився та швидко пішов у напрямку виходу. Один з поліцейських одразу підійшов до «жертви», яка саме виявила відсутність гаманця з готівкою, а інший в цей час затримав правопорушника на вулиці».

Для документування події на місце злочину виїхала слідчо-оперативна група, яка вилучила у фігуранта крадену річ. 45 – річного іноземця затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Чоловік раніше вже був судимий за скоєння кишенькових крадіжок та наразі перебуває у розшуку за вчинення аналогічного злочину.

За даним фактом слідчим відділом Деснянського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Фігуранту повідомлено про підозру, нині вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу. Чоловіку загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...