Депутат Старобільської міськради судитимуть за хуліганство

Прокурори Старобільської місцевої прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно депутата Старобільської міської ради за фактом хуліганства, тобто грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю (ч. 1 ст. ст. 296 КК України).

За даними слідства, 31 травня 2019 року вказана особа, не дотримуючись правил депутатської етики та порушивши  правила поведінки у суспільстві, увірвалася до приміщення комунального підприємства Старобільського району, де проходило відкрите обговорення питання необхідності встановлення тарифів на воду.

Не погоджуючись з думкою керівника даної установи, депутат почав ображати останнього грубою нецензурною лайкою та застосував фізичну силу. На прохання припинити хуліганські дії чоловік не реагував, а навпаки продовжував порушувати порядок проведення заходу.

Довідково: санкція ч. 1 ст. ст. 296 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі до п’яти років.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області  
(за матеріалами Старобільської місцевої прокуратури )

You may also like...