Директор підприємства підозрюється у заволодінні більше ₴3 млн. на будівництві їдальні для військовослужбовців

За процесуального керівництва військової прокуратури Південного регіону України повідомлено про підозру директору одного із комерційних підприємств у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, посадовець заволодів 3,1 млн грн бюджетних коштів, виділених на будівництво їдальні для військовослужбовців на території Одеської області. Також керівник підприємства вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт завідомо недостовірні відомості, завищивши обсяги виконаних робіт та використаних матеріалів.

Наразі, у зв’язку із неприбуттям за повістками до слідчого, вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук та подання до слідчого судді клопотання про дозвіл на його затримання з метою приводу для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Південного регіону України

You may also like...