До понад 7 років ув’язнення засуджено закарпатця за доведення падчерки до самогубства

За публічного обвинувачення прокурора Рахівського відділу Тячівської окружної прокуратури 53-річного жителя с. Водиця засуджено до позбавлення волі за доведення неповнолітньої до самогубства (ч. 3 ст. 120 КК України) та зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України). Чоловіку призначено покарання у виді 7 років 6 місяців ув’язнення.

У Чернівцях вчинила самогубство 35-річна жінка

Прокурором у суді доведено, що обвинувачений тривалий час ображав і принижував доньку своєї співмешканки. Неодноразово під час побутових сварок він своїми висловлюваннями спонукав дівчинку покінчити життя самогубством. Не витримавши неприязного ставлення і знущань вітчима, дівчинка повісилася. А на винуватця такого вчинку вказала в залишеній передсмертній записці. Трагічна подія трапилася в листопаді 2017 року.

Під час проведення слідчих дій у будинку закарпатця правоохоронці виявили понад півсотні набоїв до нарізної малокаліберної зброї, що стало підставою для винесення особі додаткового обвинувачення.

Наразі вступ вироку в законну силу очікується. До цього часу суд постановив утримувати чоловіка під вартою.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

You may also like...