Двох мешканців м. Нетішин судитимуть за вимагання коштів з надуманих підстав

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно двох мешканців м. Нетішин за фактом вимагання, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з насильством, небезпечним для здоров’я потерпілого, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України).


Встановлено, що двоє жителів м. Нетішин протягом декількох місяців, із застосуванням насильства та з надуманих підстав, вимагали у місцевого мешканця по 1500 грн щомісяця.


Чоловіки вирішили використати надуману ними ситуацію про нібито відомий їм факт вчинення потерпілим кримінального правопорушення.


Під час передачі частини коштів зловмисників затримано у порядку ст. 208 Кримінального кодексу України. Наразі вони знаходяться під вартою.

Зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

You may also like...