Двох жінок затримали за підозрою у скоєнні крадіжки на столичному вокзалі

Скориставшись неуважністю неповнолітньої дівчини, зловмисниці викрали з її сумки гаманець з грішми та особистими документами. За скоєне їм загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Близько 20-ї години на території Центрального залізничного вокзалу співробітники поліції затримали двох жінок за підозрою у скоєнні крадіжки.

Як розповів начальник відділу поліції на станціях залізничного транспорту ГУНП у м. Києві Андрій Степанов, на місце події для документування злочину одразу виїхала слідчо-оперативна група:

«Встановлено, що фігуранти «працювали» у парі. Одна з них таємно витягла із сумки потерпілої речі та швидко їх передала своїй спільниці. У такий спосіб вони викрали у неповнолітньої дівчини документи та гаманець з грішми у сумі 400 гривень».

Правопорушниць затримали по «гарячих слідах» одразу після скоєного злочину у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявилися 29- та 35-річні місцеві мешканки, які раніше уже притягувалися до кримінальної відповідальності за подібні злочини. Наразі вони перебувають у ізоляторі тимчасового тримання.

За даним фактом слідчим відділу поліції на станціях залізничного транспорту розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Жінкам уже повідомлено про підозру у скоєнні цього злочину та найближчим часом суд обере їм запобіжний захід. Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...