Двом чоловікам, які вирубали ліс більше ніж на ₴307 тис., повідомлено про підозру

Під процесуальним керівництвом Дергачівської місцевої прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам, які незаконно вирубували ліс (ч. 4 ст. 246 КК України).

Керівник Дергачівської місцевої прокуратури Станіслав Пієв розповів, що в лютому 2020 року спільно з працівниками Валківського ВП ГУНП у Харківській області викрито двох чоловіків, які незаконно вирубували ліс на території Валківського лісництва ДП «Жовтневе лісове господарство».

28-річний мешканець Харківської області та 45-річний мешканець Чернігівської області за допомогою бензопил зрубали 13 дубів. Сума збитків, завданих державі, складає 307 тис. грн.

Вказаним двом особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу, що спричинила тяжкі наслідки).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...