Двом іноземцям повідомлено про підозру  за спробу дати хабара прикордонникам

За процесуального керівництва Бориспільської місцевої прокуратури двом громадянам іноземних країн повідомлено про підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Так, 01 червня 2019 під час перевірки в пункті пропуску “Бориспіль” громадянином Непалу було запропоновано та надано працівнику ОКПП «Київ» неправомірну вигоду у розмірі 1500 $ США за перегляд рішення про відмову в перетині Державного кордону України.

Аналогічно, наступного дня, 02 червня громадянин Узбекистану в пункті пропуску “Бориспіль” під час вручення рішення про відмову у перетині Державного кордону України запропонував та намагався передати працівнику ОКПП «Київ» неправомірну вигоду у розмірі 400 $ США за сприяння у безперешкодному перетині кордону.

Вказаних осіб було затримано та повідомлено про підозру у вчиненні вищевказаного злочину. Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За скоєне кримінальне правопорушення їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...