Двом співробітникам сумської поліції вручено підозри у хабарництві (фото)

Погрожуючи адміністративною відповідальністю мешканцю міста Буринь, що на Сумщині, співробітник місцевого підрозділу поліції вимагав “відкупу”. До корупційних дій втягнув свого колегу, як посередника. Наразі обом поліцейським доведеться постати перед судом.

До Сумського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла заява одного з жителів міста Буринь. Чоловік поскаржився на окремих співробітників поліції міста, які вимагають з нього кошти.

На изображении может находиться: один или несколько человек

Під час перевірки оперативники УДВБ НПУ встановили, що до протиправних дій причетні інспектори сектору реагування Буринського ВП.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтава, за процесуального керівництва прокуратури Сумської області внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.368 ( Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Під час несення служби співробітники СРПП зупинили автомобіль під керуванням 20-річного водія, якого “запідозрили” у водінні в стані сп’яніння. Питання запропонували вирішити на місці за 4 тисячі гривень. У разі відмови 23-річний поліцейський пригрозив притягненням до адміністративної відповідальності і вилученням транспортного засобу.

Зазначену суму водій повинен був передати посереднику, якого відправив на зустріч інспектор поліції. Особа у цивільному, якій віддав гроші заявник, виявився 25-річним колегою поліцейського.

За вчинення кримінального правопорушення – вимагання і одержання хабара – обом співробітникам поліції наразі оголошено про підозру за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.

Напарникам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...