Екс-керівнику держпідприємства повідомлено про підозру за розтрату ₴800 тис.

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру колишньому директору одного державних підприємств, яке спеціалізується на вирощуванні зернових культур, розведенні великої рогатої худоби та оптової торгівлі.

Вказаний керівник підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, ч.3 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені повторно).

Встановлено, що у період з 2012 по 2015 років підозрюваний, будучи службовою особою відповідальною за фінансово-господарську діяльність підпорядкованого йому держпідприємства та маючи умисел на розтрату ввіреного йому майна, не отримуючи попередньої згоди від Міністерства аграрної політики України, як Органу управління майном, здійснював продаж продукції тваринництва за заниженими цінами.

Таким чином, внаслідок реалізації м’ясопродуктів на користь інших осіб за ціною, нижчою від собівартості, Державному підприємству заподіяно збитків в сумі 800 тис грн.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...