Екс-керівнику заводу повідомлено про підозру у розтраті майже ₴23 млн.

За процесуального керівництва Харківської місцевої прокуратури №3 повідомлено про підозру одному з колишніх керівників харківського промислового підприємства за фактом розтрати грошових коштів в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у 2014 році колишній генеральний директор заводу з виробництва сільськогосподарської техніки уклав ряд угод на реалізацію товарно-матеріальних цінностей підприємства загальною вартістю майже 23 млн грн.

Разом з цим кошти від реалізації товарно-матеріальних цінностей на цю суму на рахунки підприємства не надійшли, а керівник з метою приховування факту безоплатного їх відчуження отримав фіктивні векселі на вищевказану суму. У подальшому, з метою приховування цього факту було укладено договір підряду з фіктивними фірмами на прочистку каналізації та приймальних колекторів заводу на ідентичну суму отриманих векселів. Надалі, достовірно знаючи, що ніякі роботи за договором не виконувалися, зловживаючи своїм службовим становищем, керівник підписав акт приймання-передачі виконаних робіт, розрахувавшись з підрядником векселями на 23 млн грн.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Харківської області

You may also like...