Екс-податківця, підозрюваного у сприянні злочинній організації бізнесмена-втікача, взято під варту

За клопотанням прокуратури Одеської області взято під варту з правом внесення застави у сумі понад 20 млн грн підозрюваного у сприянні учасникам злочинної організації в уникненні кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків та службовому підробленні (ч. 2 ст. 256 та ч. 1 ст. 366 КК України).

Вказану особу було затримано правоохоронцями у понеділок, 16 грудня 2019 року, одразу після прибуття в Україну з Грузії, де він переховувався від слідства та суду. У листопаді цього року його було оголошено у міжнародний розшук.

За версією слідства, посадовець з липня 2012 по лютий 2014 роки, перебуваючи на посаді слідчого, а згодом керівника слідчого підрозділу Головного управління Міндоходів у Києві, ймовірно сприяв учасникам злочинної схеми в уникненні кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків.

На думку слідства, правоохоронець, не маючи законних підстав, вилучав оригінали документів у митницях 8 областей щодо ввезення нафтопродуктів підприємствами, підконтрольними бізнесмену-втікачу з оточення біглого президента. Всього податківець вилучив понад 185 тисяч оригіналів митних документів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції в Одеській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Органи прокуратури продовжать сприяти встановленню принципу невідворотності покарання, стоячи на захисті прав громадянина та держави.

Генеральна прокуратура України

You may also like...