Ексдепутату Київради повідомлено про підозру у самовільному будівництві на комунальній землі

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру колишньому депутату Київської міської ради за фактом самовільного будівництва на самовільно зайнятій земельній ділянці, підробленні офіційних документів та їх використанні (ч. 3 ст. 197-1, ч.ч. 3, 4 ст. 358 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, колишній депутат Київської міської ради, не маючи рішення органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про передачу у власність чи надання у користування земельної ділянки, самовільно зайняв земельну ділянку в Дарницькому районі столиці.

За відсутності дозвільних містобудівних документів підозрюваний побудував на цій території будівлі, які використовуються в якості місця роздрібного продажу продуктів харчування та інших товарів, а у подальшому на підставі підроблених документів зареєстрував на них право власності.

Земельна ділянка, на якій підозрюваний розмістив місця роздрібного продажу, перебуває у комунальній власності територіальної громади міста Києва. Площа самовільно збудованих будівель на самовільно зайнятій земельній ділянці складає 858,8 кв. м.

Наразі готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та здійснюється  слідчими УП в метрополітені ГУНП в місті Києві.

Пресслужба Київської міської прокуратури

You may also like...