Ексзаступника начальника Сумської колонії, який збив дитину, оголосили у розшук

Ексзаступника начальника сумської колонії Владислава Павлика оголосили в розшук. Зробили це 15 лютого у зв’язку з переховуванням засудженого від поліції. Про це Суспільному розповів речник Нацполіції Сумщини Володимир Крупецьких.

На сайті Міністерства внутрішніх справ, у розділі “особи, які переховуються від органів влади”, значиться, що зник чоловік 2 лютого. Саме у день відбулося оголошення вироку суду, на який він не з’явився. У базі зазначено, що 24 лютого у Владислава Павлика – день народження. Йому виповнюється 29 років.

Журналісти зв’язалися з одним з адвокатів засудженого – Сергієм Рижовим. Він відповідати на питання про те, коли востаннє бачив свого підзахисного, не став.

Більше у відео Суспільного.

Що відомо

  • 2 лютого Ковпаківський районний суд міста Суми визнав винним заступника начальника Сумської колонії у наїзді на 16-річну Карину Житник, на пішохідному переході.
  • Суд засудив чоловіка до 5 років позбавлення волі і призначив виплатити потерпілій компенсацію у 70 тисяч грн за лікування та 250 тисяч моральної шкоди.
  • Аварія на вулиці Роменській у Сумах сталася ранці 9-го лютого 2018 року. Дівчину збили на нерегульованому пішохідному переході. Справу слухали майже три роки.
  • Карина Житник, якій тоді було 16 років, отримала закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, закриту травму грудної клітини та живота.
  • У лютому 2018 року за Павлика внесли заставу.
  • За два місяці до того правоохоронці склали на Владислава Павлика протокол за керування автівкою у нетверезому стані й, за рішенням суду, він сплатив штраф – 10 тис. грн.
  • Батьки збитої дівчини вимагали відшкодувати моральні та матеріальні збитки в 1 млн гривень.
  • 29 січня у Ковпаківському суді Сум відбулись дебати у цій справі. Тоді Владислав Павлик своєї провини не визнав. А один із його адвокатів заявив, що тілесні ушкодження дівчина отримала не внаслідок аварії, а з власної необережності.

Діло

You may also like...