Громадянина Молдови, який намагався підкупити військового прокурора, засуджено до 5 років позбавлення волі

12 травня 2021 року вироком Вищого антикорупційного суду громадянина Молдови, викритого на пропозиції та наданні неправомірної вигоди у розмірі 75 тис. доларів США військовому прокурору Південного регіону України, засуджено до 5 років позбавлення волі.

Так, вказаний громадянин у грудні 2016 року, діючи у своїх інтересах та в інтересах компанії нерезидента України, співвласником якої він є, з метою зняття арешту із судна Sky Moon, затриманого під час проведення військовою прокуратурою Південного регіону України досудового розслідування, а також вантажу – товарної партії технічної соди у кількості 3 005,2 тонни, а також з метою уникнення можливості конфіскації вищевказаного майна, надав військовому прокурору Південного регіону України неправомірну вигоду в сумі 75 000 доларів США. За вказані кошти прокурор мав вчинити процесуальні дії, спрямовані на зняття арешту із вказаного судна, а також вантажу.

Громадянина Молдови було затримано 29 грудня 2016 року одразу після надання неправомірної вигоди.

Вироком суду, який погодився з доводами прокурора #САП та детективів #НАБУ, громадянина Молдови визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України та засуджено до 5 років позбавлення волі зі спеціальною конфіскацією 75 000 доларів США.

Вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура

You may also like...