«Гвaлтували по черзі, а потім викинули з машини»: жінка з Львівщини пів року добивається правди

28-річна жінка з Яворівського району звернулася до журналістів з проханням написати про інцидент, який трапився з нею 7 липня цього року. Каже, тоді двоє місцевих молодиків її зґвaлтували, та вони досі не покарані, пише львівське видання LMN, яке  й отримало інформацію від потерпілої.

У той вечір вона разом з чоловіком святкувала сімейне свято у нічному клубі «Айсберг» в Новояворівську. Помітила, як за нею спостерігають двоє незнайомих хлопців, та великого значення цьому не надала.

“Підсипали наркотики”: жінка з Яворівщини не може довести, що її зґвалтували

«Якось після чергового танцю підійшла до нашого столика і випила склянку води, – розповідає жінка. Просить не вказувати її справжнього імені та прізвища, а називати Веронікою. – Через деякий час відчула, що мені погано. У вбиральні вмилась холодною водою, але це не допомогло. Руки і ноги ставали ватними, в очах темніло. Коли я вийшла з туалету, аби покликати чоловіка, побачила, що до мене підходять двоє хлопців. Далі вже нічого не пам’ятаю».

Те, що жінка виходить з клубу в компанії чоловіків і сідає з ними в машину, видно з даних камер відеонагляду.

«Все було продумано. Мені підсипали якісь нaркотики у склянку, щоб була, як овоч. Тому й не пручалась. Столики у клубі поруч з танцплощадкою, доступ до моєї склянки мав будь-хто, – каже. – Я на кілька секунд прийшла до тями вже в машині. Була повністю гола, на мені лежав один чоловік зі спущеними штанами. Спереду інший чоловік щось говорив. Що було далі, не пам’ятаю».

Через деякий час непритомну напiвоголену дівчину викинули на окраїні міста за старими закинутими гаражами, поруч з заправкою. Її знайшов та відвіз у лікарню таксист.

«На мені був перекручений бюстгальтер, порвана сукня, ноги повністю поцарапані. У лікарні я прийшла до себе, викликали поліцейських. Мене оглядав звичайний гінеколог, який, по суті, ніяких доказів зґвaлтування не надав. Як мені сказали пізніше, цим мав займатись судмедексперт, який просто з незрозумілих причин не приїхав», – розповідає Вероніка.

Додає, у той вечір вона була у шоковому стані, через що не могла написати заяву.

«Сказали писати пояснювальну записку. Поліцейські переконували мене, що я просто п’яна йшла по дорозі і сама собі пoцарапала ноги, а потім нібито захотіла в туалет, роздягнулась і впала в кущі. Вмовили мене відмовитися від заяви, погрожуючи кримінaльною відповідальністю за неправдиве повідомлення про вчинення злoчину. Я тоді, ще під дією цього порошку, написала все, що вони казали. Коли через кілька днів прочитала цю записку, хотілось і плакати, і сміятись. Нормальна адекватна людина ніколи б цього не написала», – каже.

Вероніка проконсультувалася з львівськими адвокатами і 18 липня написала заяву про зґвaлтування.

“Справу ніяк не передадуть до сyду. Обидва чоловіки працюють у лісовому господарстві. Тому гроші, повірте, там крутяться великі. Батько одного з них – начальник державної структури. Вони навіть на початку пробували зі мною домовитись, але не вийшло. Поліцейські відібрали в мене кpoв на експертизу, а потім сказали, що її виявилось замало, аби визначити, чи були там якісь нaркотичні речовини. Це просто маячня, невже лікарі та поліцейські не знали, скільки саме треба мілілітрів?», – додає Вероніка.

Адвокат потерпілої Андрій Кутас вважає, дії поліцейських були не до кінця правильними.

«Вони одразу повинні були йти по гарячих слідах, прийняти заяву про злoчин, зібрати записи камер відеоспостереження, вилучити докази, знайти та допитати можливих свідків», – пояснює Андрій Кутас.

Речниця Нацполіції Львівщини Світлана Добровольська у коментарі пояснила дії правоохоронців у цій справі.

«За цим зверненням було відкрито кримінaльне провадження за частиною 1 статті 152 Кримінaльного кодексу України. Були проведені відповідні експертизи. На тілі жінки жодних тілесних ушкоджень медик не виявив. Також не виявлено слідів біологічних зразків. Дoсудове рoзслідування триває», – зазначила Добровольська.

You may also like...