Інспектора митного посту судитимуть за ₴4 тис. хабара

За погодженням з прокуратурою області до суду скеровано обвинувальний акт стосовно одного з інспекторів відділу митного оформлення «Гоптівка» митного посту «Центральний» за ч. 3 ст. 368 ККУ (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням).

Як повідомлялось раніше, одному з інспекторів відділу митного оформлення «Гоптівка» митного посту «Центральний» повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 ККУ (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням).

Обставини справи

Громадянин України, який неодноразово перетинав державний кордон з продуктами харчування, цукерками та консервами на пункті пропуску «Гоптівка», звернувся до правоохоронних органів із заявою про систематичне вимагання та отримання неправомірної вигоди працівниками митного посту.

У ході досудового розслідування встановлено, що під час чергового перетину державного кордону вказаним громадянином інспектор митного поста вимагав у останнього за безперешкодне переміщення товарів через митний кордон грошові кошти у розмірі 4 тис. грн, які у подальшому й отримав.

Під час особистого обшуку інспектора виявлено та вилучено грошові кошти, які були одержані останнім від громадянина України, та інші грошові кошти загальною сумою понад 7 тис. грн.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...