Керівнику міжрегіонального управління Мін’юсту повідомлено про підозру

19 березня 2020 року викритому на отриманні неправомірної вигоди керівнику Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України повідомлено про підозру за ч.3 ст.368 КК України.

Слідство має докази, що посадовець вимагав і щомісячно отримував від підпорядкованих йому керівників установ виконання покарань неправомірну вигоду. Йшлося про те, що натомість Західне міжрегіональне управління не перевірятиме дотримання режиму відбування покарань ув’язненими та не здійснюватиме заходи контролю господарської діяльності у підпорядкованих установах виконання покарань. Його було викрито «на гарячому» в результаті спільної операції* НАБУ, СБУ та САП  11 березня 2020 року.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють із січня 2020 року.

Довідково
У підпорядкуванні Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України  перебувають 27 виправних закладів на території Львівської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської та Тернопільської областей.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

*В операції були задіяні співробітники:

– Національного бюро
– Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ;
– відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ у Волинській області;
–  Управління внутрішньої безпеки Державної кримінальної виконавчої служби
– Спеціалізованої антикорупційної прокуратури
– органів юстиції.

НАБУ

You may also like...