Кіберполіція викрила мешканку столиці у розсилці неправдивих повідомлень про мінування

Фігурантка повідомляла про мінування об’єктів на території України за допомогою електронної пошти з використанням засобів анонімізації. За це їй загрожує кримінальна відповідальність.

Співробітники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції України під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора викрили киянку у розсилці повідомлень про мінування.

Кіберполіція встановила, що жінка здійснювала розсилку неправдивих повідомлень про мінування об’єктів на території України. Такі повідомлення надсилались електронною поштою з використанням засобів анонімізації.

Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання підозрюваної. За результатами вилучено мобільні телефони та комп‘ютерну техніку, за допомогою якої надсилалися завідомо неправдиві повідомлення про замінування.

Наразі вирішується питання щодо оголошення фігурантці про підозру за  ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Департамент кіберполіції Національної поліції України

You may also like...