Киянина судитимуть за заклики на підтримку «руского міра»

У соціальних мережах фігурант проводив онлайн-стріми з розповідями про правомірність збройного наступу росії та закликав українців ставати на бік загарбників. Наступні п’ять років правопорушник може провести за ґратами.

Нагадаємо: у травні співробітники Департаменту кіберполіції спільно із Головним слідчим управлінням Нацполіції викрили 33-річного мешканця столиці на підтримці збройної агресії ворожої держави.

На зображенні може бути: 2 людини та люди стоять

Під час онлайн-трансляцій із 10-тисячною аудиторією фігурант закликав українців ставати на бік російських загарбників. Також він публікував пропагандистські дописи на власних сторінках у соціальних мережах.

Під час проведення обшуку в оселі фігуранта правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, на якій виявили більше 100 дописів пропагандистського контенту з виправдовуванням збройної агресії росії щодо України.

Наразі матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом скеровані до суду за ч. 2 ст. 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Під час досудового розслідування підозрюваний перебував під вартою. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснював Офіс Генерального прокурора України.

Національна поліція України

You may also like...