Лісничого Чугуєво-Бабчанського державного лісгосподарства Харківщини викрито на заподіянні шкоди на ₴8 млн.

У межах розпочатого кримінального провадження слідчі СБУ встановили, що з початку 2019 року лісничий неналежно виконував свої службові обов’язки з охорони лісів від самовільних рубок.

Слід зазначити, що посада “лісничий” відноситься до службових осіб державної лісової охорони, яка має статус правоохоронного органу.

На изображении может находиться: на улице

У ході досудового слідства встановлено, що службовцю був відомий факт незаконної заготівлі деревини на території очолюваного ним лісництва. Однак всупереч своїм службовим обов’язкам не перешкоджав протиправній діяльності.

За результатами ревізії лісового господарства задокументовано факт здійснення незаконних порубок дерев цінних порід загальним обсягом майже 1300 кубічних метрів, унаслідок чого державі заподіяні збитки на майже вісім мільйонів гривень.

Слідчі Управління СБ України в Харківській області кваліфікували протиправні дії лісничого за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України як службову недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки, та оголосили підозру у вчиненні злочину.

Служба безпеки України

You may also like...