Львівську фірму обікрали на 6 мільйонів. Затримано двох осіб

З банківського рахунку компанії ТОВ “ПЛЕЯДА ЛЬВІВ”, що займається купівлею та продажем нерухомого майна, вкрали близько 6 мільйонів гривень.

«У травні цього року з по точного рахунку нашого товариства були викрадені кошти у розмірі 5 млн. 888 тис. грн. шляхом заволодіння банківськими ключами і сім-картою, яка була прив’язана власне до банківського рахунку» – розповіла бухгалтерка ТОВ «ПЛЕЯДА ЛЬВІВ» Тетяна Гавриленко.

Слідчі прокуратури, нацполіції та управління стратегічних розслідувань Львівщини встановили і 10 липня затримали двох учасників цієї крадіжки. Галицький суд Львова обрав їм запобіжний захід.

«Обом обрано тримання під вартою. Особі, яку ми вважаємо організатором цього злочину – обрано як альтернативу триманню під вартою – заставу в розмірі заподіяних збитків (5 млн. 888 тис.грн.) Іншому підозрюваному – 630 тисяч гривень» – прокоментував заступник прокурора Львівщини Микола Друзуюк.

З власних джерел ми довідались, що йдеться про двох мешканців Кривого Року. Один із них, ймовірний організатор, уродженець Російської Федерації, Лєпєндін Олексій Олександрович, вже раніше відбував покарання за вбивство. Інший – Близнюк Віталій Миколайович. Саме на його банківський рахунок і було переведено вкрадені гроші. Тепер кожному з них загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. У банку «Райфайзен Банк Аваль», де обслуговувалась потерпіла фірма, поки відмовчуються. Жодних повідомлень на офіційному сайті з цього приводу ми не знайшли. А поки чекаємо на офіційні коментарі від банку – працівники потерпілої компанії вже пройшли перевірку на поліграфі, яка констатувала: жоден з них до крадіжки не причетний. Натомість у агентстві не вірять, що шахраї зуміли б провернути цю аферу без сторонньої допомоги.

«Ми вважаємо, що підозрювані не могли самостійно здійснити такі операції, без працівників банку. Саме банк володіє достовірною інформацією щодо наявності руху коштів по рахунку підприємства, систематичності переведення платежів, та безпосередньо виступає гарантом безпеки проведення розрахункових операцій. Саме банк зобов’язаний усіма законними способами ідентифікувати клієнта та унеможливити несанкціоноване втручання у програмне забезпечення клієнта сторонніх осіб» – додала бухгалтерка ТОВ «ПЛЕЯДА ЛЬВІВ» Тетяна Гавриленко.

Попри те, що зловмисників встановили та розмістили у СІЗО, повернути вкрадені у компанії гроші буде вкрай важко, оскільки значну частину шахраї встигли зняти через мережі банкоматів дрібними частинами. // Діло

You may also like...