Масштабна вирубка лісозахисних насаджень вздовж магістральних колій на Харківщині могла призвести до надзвичайних ситуацій на об’єктах залізниці

Служба безпеки України попередила потенційну загрозу.

Організоване угруповання, до якого входило п’ятеро мешканців регіону, займалося нелегальною вирубкою дерев для продажу. Лісові насадження, які цікавили зловмисників, були вздовж магістральних колій і захищали транспортні комунікації від ерозії залізничних насипів.

На изображении может находиться: растение, дерево, на улице и природа

Протягом десяти місяців зловмисники знищили дерев на майже 5 мільйонів гривень.

Правоохоронці затримали всіх учасників угруповання під час чергової незаконної вирубки дерев біля залізничної колії з інтенсивним рухом потягів на території Зміївського району.

На місці правопорушення було виявлено чимало зрубаної деревини та чотири великовантажні автомобілі. Також у помешканнях фігурантів справи вилучено два пістолети, револьвер та бойову гранату РГД-5.

Нет описания фото.

Наразі затриманим повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нет описания фото.

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, ймовірно причетних до протиправної діяльності.

Служба безпеки України

You may also like...