Меру Черкас повідомлено про підозру в зловживанні владою

У понеділок, 08.10.2018, прокуратурою Черкащини, у співпраці з Управлінням захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, повідомлено про нову підозру міському голові м. Черкаси у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для юридичної особи, використання службовою особою влади всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням установлено, що він, будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування, в липні 2017 року підписав і скерував до суду лист про відкликання апеляційної скарги в господарській справі за позовом Черкаської міської ради до приватного підприємства, яке займається будівництвом, про стягнення заборгованості у зв’язку з невиконанням зазначеним підприємством умов договору оренди щодо строків початку будівництва та розірвання договору.

На підставі вказаного вище листа Київським апеляційним господарським судом апеляційну скаргу Черкаської міської ради залишено без розгляду, що унеможливило стягнення з орендаря заборгованості в бюджет міста.

Указаними діями міського голови спричинено тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам в особі Черкаської міської ради у вигляді недоотриманих доходів загальним фондом бюджету міста Черкаси в розмірі більш як 447 тис грн.

Наразі вирішується питання щодо обрання вказаній особі запобіжного заходу, а також проводяться всі необхідні слідчі дії, спрямовані на повне, всебічне та об’єктивне дослідження всіх обставин кримінального провадження та прийняття кінцевого процесуального рішення відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства.

За матеріалами прес-служби прокуратури Черкаської області

You may also like...