Мешканець Новоайдарщини за пропозицію неправомірної вигоди співробітнику поліції опинився за ґратами

Новоайдарським відділом Сєвєродонецької місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за обвинуваченням мешканця смт Новоайдар Луганської області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 162 (незаконне проникнення до житла), ч. 3 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно, поєднана із проникненням у приміщення та сховище), ч. 3 ст. 186 (грабіж, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище), ч. 3 ст. 369 (пропозиція службовій особі, яка займає відповідальне становище, надати неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого службового становища) КК України.

За вироком суду обвинуваченого визнано виним у тому, що він упродовж березня-червня 2018 року вчинив низку тяжких корисливих злочинів та, бажаючи уникнути обрання стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, запропонував одному з керівників місцевого відділу поліції неправомірну вигоду у розмірі 3 тис. грн.

Судом підтримано позицію прокурора щодо доведеності вини зловмисника. Останньому призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки 6 місяців з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...