На Черкащині повідомлено про підозру 9 підприємцям з АР Крим, які сплачують мільйонні податки в рф

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру 9 українським підприємцям, зареєстрованим на території АР Крим.

Їм інкриміновано фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 3 ст. 110-2 КК України).

За даними слідства, підозрювані займаються рекреаційним та агропромисловим підприємництвом. Зокрема, мова йде про готельний бізнес, фармацевтику, вирощування сільгосппродукції тощо.

Після анексії півострова суб’єкти господарювання переоформили підприємства, у яких вони є засновниками та співзасновниками, відповідно до вимог законодавства рф. Підозрювані як керівники підприємств провадять свою господарську діяльність з росією та сплачують податки, фінансуючи країну-агресора.

Слідство встановило, що загальна сума сплачених податків з 2014 року до 2022 року склала понад 86 млн російських рублів, що становить понад 36 млн грн.

Ці підприємства активно взаємодіють із державними структурами окупаційної влади на території АР Крим та фактично фінансують війська рф.

Наразі у кримінальному провадженні арештовано майно та корпоративні права підозрюваних на понад 35 млн грн.

Досудове розслідування та оперативний супровід кримінальному провадженні здійснює ТУ ДБР, розташоване у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора

You may also like...