На Чернігівщині виявили факт незаконного відчуження 300 га ландшафтного парку «Міжрічинський»

Прокуратурою Чернігівської області виявлено факт незаконного відчуження земель природно-заповідного фонду, що перебувають в межах регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», орієнтовною вартістю 7,5 млн грн. Розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Прокуратура встановила, що частина земель парку «Міжрічинський» площею понад 300 га, яка за законом має перебувати виключно у державній власності, передана службовими особами Головного управління Держгеокадастру в області у приватну власність фізичних та юридичних осіб.

Також прокуратурою вирішується питання про пред’явлення позову щодо визнання незаконними та скасування відповідних наказів Держгеокадастру, повернення державі незаконно відчужених земель.

Довідково: Міжрічинський регіональний ландшафтний парк є найбільшим природним парком в Україні, який розташований на півночі країни між річками Дніпром і Десною на території Чернігівської області.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

You may also like...