На Дніпропетровщині викрито банду поліцейських

За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру начальнику Павлоградського відділу поліції ГУ НП в Дніпропетровській області, його заступнику, начальнику сектору та 4 оперативним працівникам за фактами створення злочинної організації; перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу; крадіжки; незаконного поводження зі зброєю, а також незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збуту наркотичних засобів (ч.1 ст. 255, ч. 2 ст. 365, ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 185, ч. 1 ст. 263 та ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, правоохоронці упродовж 2019-2020 років з метою швидкого розкриття та розслідування злочинів проти власності, громадської безпеки та у сфері обігу наркотичних засобів, та для підвищення показників у роботі відділу поліції примушували місцевих жителів через підкуп, надання психотропних речовин та наркотичних засобів, вчиняти злочини під контролем поліцейських. Крім того, з метою спонукання у визнанні особами вини у злочинах, до останніх застосовували заходи психологічного та фізичного насильства.

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди стоят

В рамках розслідування кримінального провадження за місцем проживання та роботи поліцейських, у тому числі в Павлоградському ВП, проведено більше 20 санкціонованих обшуків, у ході яких вилучено речові докази, що доказують фальсифікацію кримінальних проваджень, засоби катування та інші докази, які підтверджують злочинну діяльність співробітників поліції.

На изображении может находиться: один или несколько человек

Наразі встановлюються всі учасники протиправної діяльності та вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Організовано та проведено спецоперацію по затриманню 7 учасників злочинної організації прокурорами Київської області спільно зі співробітниками територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, ГУ БКОЗ та ГУ ВБ Служби безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

You may also like...