На хабарі у 5 тис. дол. США затримано начальника сектору кримінальної поліції

За процесуального керівництва Військової прокуратури Криворізького гарнізону Південного регіону України, слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтава, спільно з оперативними співробітниками УСБУ в Дніпропетровської області та Дніпропетровського управління ДВБ НПУ, за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України, затримали начальника сектору кримінальної поліції одного з відділів поліції Нікопольського відділення поліції ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Військової прокуратури Криворізького гарнізону Південного регіону України

Установлено, що майор поліції С. вимагав та одержав від одного з мешканців Дніпропетровщини неправомірну вигоду в сумі 5 000 доларів США за вплив на уповноважених службових осіб щодо перекваліфікації його дій у кримінальному провадженні на менш тяжку статтю та призначення йому покарання, не пов’язане з реальним позбавленням волі.

Одразу після вчинення злочину, 16.06.2020, майора поліції затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії.

Крім того, затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення. Також направлено до суду клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

You may also like...