На хабарі викрито діючого та колишнього військовослужбовця прикордонного загону

27.01.2019 за процесуального керівництва військової прокуратури Харківського гарнізону об’єднаних сил, уповноваженими особами Територіального управління Державного бюро розслідувань розташованого у місті Полтава, спільно із оперативними співробітниками ГУ БКОЗ СБУ, УВВБ ДПС України «Схід» та Харківського управління ДВБ НП України, в порядку ст. 208 КПК України, затримано військовослужбовця Харківського прикордонного загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України та його спільника – колишнього військовослужбовця ХПЗ ДПС України.

Установлено, що вони вимагали та одержали у громадянина України 1250 доларів США за проставлення відміток виїзду з України та в’їзду в Україну в паспорти іноземних громадян з метою створення видимості перетину державного кордону України останніми, фактично протиправно легалізуючи статус іноземних громадян на території України.

Одразу після одержання неправомірної вигоди в розмірі 500 доларів США указані особи затримані, предмет неправомірної вигоди вилучено у повному обсязі.

Наразі проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою і відсторонення одного з них від займаної посади.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України

You may also like...