На Харківщині викрито лісничого за фактом вимагання та одержання хабара

Прокуратурою Харківської області спільно зі слідчими територіального управління ДБР у м. Полтава та УСБУ в Харківській області викрито службову особу державного підприємства за фактом вимагання та одержання понад 20 тис грн неправомірної вигоди за реалізацію деревини без складання відповідних супровідних документів.

14 листопада під час проведення контролю за вчиненням злочину (негласних слідчо-розшукових дій), після отримання лісничим зазначених коштів, його було затримано в порядку ст.208 КПК України.

Наразі вирішується питання про оголошення йому підозри за ч.3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою поєднане з вимаганням неправомірної вигоди), відсторонення від посади, а також обрання запобіжного заходу.

Нагадуємо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Харківської області

You may also like...