На Херсонщині нотаріусу повідомили про підозру у зловживанні повноваженнями

Будинок та земельна ділянка могли бути предметом конфіскації у підозрюваного в кримінальному провадженні. Заради неправомірної вигоди приватний нотаріус, порушуючи вимоги законодавства, за відсутності власника незаконно здійснив перереєстрацію майна на його матір, аби нерухомість не була конфіскована.

Слідчі управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управління Національної поліції України встановили, що у червні 2021 року на Херсонщині приватний нотаріус, зловживаючи своїми повноваженнями, умисно порушив вимоги законодавства та здійснив перереєстрацію майна без фактичної присутності власника.

Власник помешкання є підозрюваним у кримінальному провадженні, і його майно могло бути предметом конфіскації. Аби уникнути цього, будинок та земельна ділянка підозрюваного були незаконно переоформлені на його матір. Внаслідок цього спричинено тяжкі наслідки державним інтересам у вигляді унеможливлення накладення арешту на майно підозрюваного.

Наразі слідчі Головного слідчого управління під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу Генерального прокурора та за оперативного супроводження співробітників Скадовського РВ УСБУ в Херсонській області повідомили про підозру приватному нотаріусу у зловживанні своїми повноваженнями.

Відповідно до ч. 3 ст. 365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі вирішується питання про обрання нотаріусу запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Управління комунікації Нацполіції України
(за матеріалами Головного слідчого управління)

You may also like...