На Херсонщині поліцейські вилучили у 45-річного чоловіка автомат і 75 набоїв

22 лютого слідчо-оперативна група Каланчацького відділення поліції обслуговувала виклик про спричинення тілесних ушкоджень жителю одного з селищ району. В ході огляду місця події поліцейські в коридорі будинку помітили сумку, в якій знаходився автомат Калашникова та два магазини з набоями до нього. За незаконне зберігання зброї та боєприпасів відкрите кримінальне провадження, наразі встановлюється їх походження.

Вночі до поліції надійшло повідомлення, що жителю одного з населених пунктів Каланчацького району за місцем мешкання спричинені ножем порізи рук і він доставлений на медичний огляд в місцеву амбулаторію. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. В ході огляду домоволодіння та пошуку ножа поліцейські в коридорі будинку помітили сумку-чохол. Як з’ясувалося, в ній знаходився предмет, схожий на автомат Калашникова «АКС 74У» та два споряджених набоями магазини.

Як розповів начальник слідства районного підрозділу поліції Антон Кучеренко, повернувшись з лікарні, раніше не судимий 45-річний чоловік пояснив поліцейським, що кілька років тому замовив виявлені предмети як макет в Інтернет-магазині. Проте поліцейські помітили в стволі порохові залишки після пострілів. Також на корпусі наявний порядковий номер, за яким наразі встановлюється походження зброї.

Вилучені зброя та боєприпаси направлені на дослідження в експертно-криміналістичний центр. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України. За незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами чоловікові може загрожувати позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Також поліцейські встановили, що підозрюваний отримав тілесні ушкодження від брата його дружини, яку чоловік напередодні побив в ході сімейної сварки. Наразі жінці видане направлення на проходження медобстеження. В залежності від його результатів, чоловікові може загрожувати ще й кримінальна відповідальність за спричинення тілесних ушкоджень дружині.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

You may also like...