На Хмельниччині викрили корупційну схему введення в експлуатацію об’єктів будівництва

До його складу входило двоє приватних підприємців, посадові особи служби у сфері архітектури та державні реєстратори. Суми неправомірної вигоди за «вирішення» питань коливались від 3000 до 5000 доларів США.

Викрили протиправну діяльність оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницький області спільно зі слідчими обласної поліції. Організував протиправну схему місцевий підприємець. У спільники залучив ще одного підприємця та державних реєстраторів однієї з об’єднаних територіальних громад. Між всіма учасниками були чітко розподілені ролі.

За певну винагороду зловмисники допомагали «вирішувати питання» ведення в експлуатацію об’єктів будівництва та подальшу їх реєстрацію право власності шляхом впливу на посадових осіб відомства у сфері архітектури. Вартість таких «послуг» коливалася від 3000 до 5000 доларів США.

Вчора, 13 січня, поліцейські затримали організатора схеми та його спільника під час одержання чергової «траншу» у розмірі 1000 доларів США. Раніше, у листопаді та в грудні 2021 року, було задокументовано два факти отримання неправомірної вигоди – 3500 та 400 доларів США.

Загальна сума, яку фігуранти отримали у якості неправомірної вигоди, складає 4900 доларів США.

Одразу після затримання організатора у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків. Йому вже повідомлено підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3-х до 8-ми років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Хмельницька обласна прокуратура.

Департаменту стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...