На Хмельниччині викрили у хабарництві голову однієї з територіальних громад

Посадовець вимагав 1500 доларів США, які бажав витратити на придбання мисливської рушниці.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Хмельницькій області Нацполіції, слідчим управлінням поліції області, за процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області викрили злочинну схему вимагання та одержання неправомірної вигоди від підприємців регіону.

В ході оперативно-слідчих дій було встановлено, що голова об’єднаної територіальної громади області вимагав з приватного підприємства 1500 доларів США неправомірної вигоди. Кошти потрібно було сплатити в обмін на організацію процесу позитивного рішення сесії ОТГ та затвердження нею нормативно-грошової оцінки земельної ділянки, на якій планувався видобуток корисних копалин, а саме піску. В подальшому посадовець планував витратити кошти на придбання мисливської рушниці.

28 лютого оперативники управління стратегічних розслідувань у Хмельницькій області Нацполіції, слідчим управлінням поліції області за процесуального керівництва прокуратури Хмельницької області затримали голову територіальної громади одразу після одержання 1500 доларів США неправомірної вигоди. Раніше було задокументовано факт отримання 5 тисяч гривень авансу.

Вирішується питання щодо затримання голови ОТГ в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та подальшого повідомлення йому про підозру.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...