На Кіровоградщині посадовець назловживав повноваженнями на суму понад ₴17 млн.

Слідчі Голованівського районного відділу поліції, за процесуального керівництва окружної прокуратури, проводять досудове розслідування за фактом вчинення співробітником товариства з обмеженою відповідальністю кримінального правопорушення, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави.

Встановлено, що спеціаліст ТОВ, з метою отримання неправомірної вигоди, під час складання офіційних документів щодо двох земельних ділянок на території природно-заповідного фонду, умисно не зазначив наявність обмежень для їх використання. Внаслідок чого стала можливою передача земель загальною площею 4 га у приватну власність.

Згідно з висновком експертизи, протиправними діями державі завдано збитків на суму у понад 17,4 мільйона гривень.

Посадовцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України. Розслідування триває.

Санкцією статті передбачено покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

За матеріалами Голованівського районного
відділу поліції Кіровоградської області

You may also like...