Site icon УКРАЇНА КРИМІНАЛЬНА

На Кіровоградщині викрито конвертаційний центр з тіньовим обігом у понад ₴150 млн.

Припинили незаконну діяльність співробітники управління карного розшуку та слідчого управління поліції області, за процесуального керівництва обласної прокуратури. Організувала підпільну структуру одна з фінансово-промислових груп. Зареєструвавши низку фіктивних підприємств, перераховувала на їх рахунки кошти та ухилялася від сплати податків.

Встановлено, що упродовж п’яти місяців поточного року через конвертаційний центр до тіньового сектору економіки виведено більше 150 мільйонів гривень.

За результатами проведення санкціонованих обшуків в офісних приміщеннях і транспортних засобах фінансово-промислової групи, правоохоронці вилучили печатки, комп’ютерну техніку, мобільні пристрої, банківські картки та чорнові записи.

Поліцейські вживають заходів, спрямованих на встановлення усіх осіб, причетних до незаконної діяльності, та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України «Ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)» та ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України «Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

Exit mobile version