На Київщині судитимуть державного виконавця 

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно державного виконавця

За процесуального керівництва Переяслав-Хмельницького відділу Бориспільської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, тобто умисне з метою одержання неправомірної вигоди для іншої фізичної особи, використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що завдало істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян) стосовно держвиконавця Переяслав-Хмельницького міськрайонного відділу держвиконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області.

В ході досудового розслідування встановлено, що вказаний службовець, достовірно знаючи про наявність у боржника нерухомості, на яку може бути звернено стягнення, вчинив протиправні корупційні дії в його інтересах. Зокрема, ним не звернено стягнення на земельну ділянку боржника площею 2 га вартістю 110 тис грн, а в подальшому винесено постанову  про повернення виконавчого документа стягувачу, чим останньому заподіяно матеріальну шкоду.

За скоєне кримінальне правопорушення обвинуваченому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...