На Київщині судитимуть двох жінок, які підбурювали знайому дати хабар судді

Під час досудового розслідування встановлено, що в жовтні 2018 року громадянка З. звернулася до юридичної компанії за допомогою в оформленні документів на розлучення. Там познайомилася з двома жінками, нині уже обвинуваченими, які запропонували пришвидшити вирішення її проблеми.

Одна з них сказала, що за її послуги потрібно заплатити 700 грн. і ряд документів для підготовки відповідної позовної заяви, а також необхідно сплатити судовий збір в розмірі 719 грн.

Наступного дня жінка, зайшовши до обвинуваченої надала відповідні документи, після чого остання повідомила, що може вплинути на суддю, який буде розглядати справу і таким чином пришвидшити процес розлучення з її чоловіком. Однак для цього необхідно передати неправомірну вигоду для судді в розмірі 800 доларів США, тобто висунула незаконну вимогу про необхідність надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище. Побоюючись, що без «подяки» суддя може тривалий час розглядати позов у суді, погодилась на такі протиправні вимоги обвинувачених та передала іншій обвинуваченій 800 доларів США, усвідомлюючи, що це неправомірна вигода для судді одного із міськрайонних судів Київської області.

Відтак, прокуратурою обидві жінки обвинувачуються у заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 190 КК України, та підбурювання до на надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище за ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 369 КК України.

Досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...