На Луганщині чоловіка засудили за погрози вбивством прокурору під час судового засідання

Суддею Сєвєродонецького міського суду Луганської області підтримано позицію прокурора Сєвєродонецької місцевої прокуратури та ухвалено обвинувальний вирок 27-річному чоловіку, який під час судового засідання погрожував прокурору, що  підтримувала державне обвинувачення за вчинення ним розбійного нападу.

Раніше судимий за незаконне зберігання наркотичних засобів мешканець м. Лисичанська знову потрапив під суд за вчинення розбою, поєднаного з проникненням до житла. Проте, обвинувачений не погодився з рішенням Лисичанського міського суду Луганської області, яким його було засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна та апелював його в суді.

14-го березня 2018 року у приміщенні апеляційного суду Луганської області колегія суддів оголосила ухвалу про залишення вироку без змін – 8  років за ґратами. Після цього чоловік привселюдно висловлював погрози вбивством на адресу прокурора, яка підтримувала в суді публічне обвинувачення, у зв’язку з тим, що прокурор заперечувала проти задоволення вимог апеляційної скарги обвинуваченого та наполягала на призначенні судом покарання у вигляді реального позбавлення волі.

Розцінюючи вказані погрози як реальні, зокрема у залі суду чоловік погрожував вдарити її по голові молотком,  прокурор звернулася з відповідною заявою до поліції.

За даним фактом слідчими поліції було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345 КК України (погроза вбивством щодо працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків). За результатами досудового розслідування обвинувальний акт направлено до суду.

Під час судового засідання, де розглядали справу про погрозу прокурору, обвинувачений свою вину у інкримінованому йому злочині не визнав.

Рішенням суду мешканцю Лисичанська за погрози прокурору вбивством призначено максимальне покарання у вигляді 3 років ув’язнення та приєднано невідбуту частину покарання, призначеного за розбій. Чоловіка остаточно позбавлено волі строком на 7 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області 

You may also like...