На Луганщині голову ОТГ викрили на отриманні хабара у ₴20 тис.

Прокуратура Луганської області спільно з поліцією 10 лютого 2020 року викрили та затримали голову об’єднаної територіальної громади під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 20 тис грн.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зазначеній особі про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України та обрання запобіжного заходу.

За даними слідства, посадовець, ймовірно, вимагав та отримав від представника фізичної особи-підприємця зазначені кошти за продаж майна об’єднаної територіальної громади без укладення договору купівлі-продажу та сплати його реальної вартості на користь ОТГ.

Зазначимо, що вказаного голову об’єднаної територіальної громади вже втретє викрито у вчиненні корупційного злочину. Так, у 2018 році посадову особу затримано на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у розмірі 55 тис грн (ч. 3 ст. 368 КК України), у 2019 році її ж викрито у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України) та заволодінні бюджетними коштами у розмірі 180 тис грн шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України). За обома фактами обвинувальні акти скеровані до суду, їх судовий розгляд триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...