На Луганщині інспектора-податківця викрито на вимаганні та одержанні хабара від підприємця 

За процесуального керівництва прокуратури Луганської області слідчими  територіального управління ДБР, розташованого у місті Краматорську, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Національної поліції України 12 червня 2020 року викрито та затримано інспектора відділу управління контролю за обігом та оподаткування підакцизних товарів Головного управління Державної податкової служби  у Луганській області під час одержання неправомірної вигоди (ч. 3  ст. 368 КК України).

За даними слідства, інспектор Державної податкової служби чинив тиск на бізнес та перешкоджав здійсненню підприємницької діяльності. За можливість займатися реалізацією тютюнових виробів він вимагав від фізичної особи-підприємця неправомірну вигоду у сумі 30 тис. грн, при отриманні першої частини – 5  тис. грн був затриманий правоохоронцями у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі за місцем роботи податківця тривають обшуки.  Проводяться слідчі дії, спрямовані на викриття інших причетних до вчинення злочину осіб з числа керівництва структурного відділу  Головного управління ДПС у Луганській області. Також вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається  невинуватою у вчиненні  злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області 

You may also like...