На Луганщині передано до суду обвинувальні акти стосовно двох суддів, які перейшли на бік псевдоправосуддя «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області здійснювалось спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох суддів Краснолуцького міського суду Луганської області, які виконують функцію правосуддя від імені псевдодержавного незаконного створеного утворення «ЛНР».

Тим самим посадові особи вчиняють пособництво в діях, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, а також пособництво в умисних діях, спрямованих на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

У ході досудового розслідування вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 109, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 110 КК України.

За результатами досудового розслідування обвинувальні акти стосовно суддів Краснолуцького міського суду Луганської області направлено до Новопсковського районного суду для розгляду по суті.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 109 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...