На Луганщині прокуратура вимагає визнати недійсним договір підряду з реконструкції об’єкта майже на ₴2,5 млн.

Прокуратура Луганської області звернулась до Господарського суду Луганської області із позовною заявою про визнання недійсними результатів закупівлі за бюджетні кошти та укладеного договору підряду з реконструкції самопливного колектора на суму майже 2,5 млн грн.

Встановлено, що у квітні 2020 року між комунальним підприємством Новоайдарського району та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір на закупівлю ремонтних робіт всупереч вимог чинного законодавства.

Прокуратура з’ясувала, що тендерна пропозиція переможця не відповідала вимогам тендерної документації. Зокрема, підрядник не надав документів, що підтверджують наявність необхідного для виконання робіт обладнання та матеріально-технічної бази. Також сторонами спірного договору не врегульовано гарантійний строк експлуатації об’єкта будівництва.

У зв’язку з виявленими грубими порушеннями з метою захисту інтересів держави та попередження незаконного використання бюджетних коштів, позов направлено до суду.

Господарським судом Луганської області підтверджено підстави для представництва прокурором інтересів держави в суді та відкрито провадження у справі.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...