На Луганщині родину, підозрювану в умисному вбивстві за участі неповнолітнього, взято під варту без права застави

За процесуального керівництва відділу ювенальної юстиції прокуратури Луганської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства, яке вчинили троє громадян, у тому числі 16-річний хлопець.

У ході слідства встановлено, що 8 червня 2020 року у м. Сєвєродонецьку вказані особи позбавили життя раніше знайомого чоловіка. Після нанесення потерпілому численних тілесних ушкоджень в різні частини тіла, неповнолітній за вказівкою своєї матері позбавив останнього можливості пересування, зв’язавши тканинною мотузкою область шиї, тулуб, верхні та нижні кінцівки.За висновком судово-медичної експертизи, основною причиною смерті потерпілого стала механічна асфіксія – удушення.

З метою приховування особливо тяжкого злочину зловмисники залишили речові докази, які безпосередньо підтверджують причетність до вбивства, у лісосмузі.

Вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні умисного вбивства (п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України). 11 червня 2020 року Сєвєродонецьким міським судом Луганської області до подружжя та неповнолітнього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

На даний час з’ясовуються усі важливі у кримінальному провадженні обставини. Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління Національної поліції в Луганській області.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...