На Луганщині високопосадовці Держгеокадастру підозрюються в хабарництві

Служба безпеки України викрила на систематичних хабарах колишнього керівника Головного управління Держгеокадастру у Луганській області, начальника одного з управлінь землеустрою і охорони земель регіонального управління Держгеокадастру та інженера-землевпорядника комунального підприємства Сєвєродонецької міської ради.

Співробітники спецслужби встановили, що чиновники вимагали гроші від сертифікованих інженерів-землевпорядників. За неправомірну вигоду посадовці обіцяли представникам комерційних структур не перешкоджати законній реєстрації документів у Держгеокадастрі.

Підприємці перераховували гроші на банківський картковий рахунок інженера-землевпорядника. Вартість «послуг» посадовців залежала від різновиду документації.

Оперативники спецслужби задокументували 16 фактів вимагання і отримання хабарів фігурантами справи на загальну суму майже 100 тисяч гривень.

Наразі трьом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочину. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Викриття зловмисників проводилось спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом прокуратури області.

СБУ

You may also like...