На Львівщині блоковано масштабний механізм реалізації алкоголю з підробленими акцизними марками (відео)

Служба безпеки України блокувала на Львівщині масштабний механізм виготовлення та реалізації алкогольної продукції з підробленими акцизними марками.

За оперативними даними, організували оборудку власники та керівники одного з приватних лікеро-горілчаних заводів регіону. Вони налагодили виробництво необлікованої продукції, яку маркували підробленими марками акцизного збору. Товар комерсанти реалізовували через роздрібні торговельні мережі Львівщини.

Правоохоронці провели понад 25 обшуків за місцями виготовлення, зберігання та реалізації необлікованих підакцизних напоїв, а також за адресами проживання осіб, причетних до протиправної діяльності. За їх результатами вилучено 75 тисяч пляшок продукції, на які було нанесено акцизні марки із ознаками підроблення, готівку в різній валюті на загальну сумі понад 2 мільйони у гривневому еквіваленті, а також записи чорнової бухгалтерії.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, з метою використання при продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до протиправного механізму. Перевіряється можлива участь в оборудці представників правоохоронних органів.

Викриття зловмисників проводилось оперативниками УСБУ у Львівській області під процесуальним керівництвом Прокуратури Львівської області.

СБУ

You may also like...